Pekingin Suomi-koulua käy 36 lasta ja nuorta. Oppilaat ovat 3-18-vuotiaita. Lukumäärä vaihtelee vuosittain melkoisesti – enimmillään oppilaita on ollut reilusti yli sata.
Kulkurilla tavoitteellisuutta opiskeluun
Kulkuri-yhteistyö alkoi tarpeesta lisätä tavoitteellista opiskelua etenkin isommille oppilaille. Siinä missä pienet oppivat arjen asioita leikkien ja laulaen, kaivattiin isommille jäsentyneempää toimintamallia. Kokeiluvuoden jälkeen syksystä 2008 alkaen Pekingin Suomi-koulussa on ollut mahdollista suorittaa Etäkoulu Kulkurin suomen kielen ja kirjallisuuden kursseja.
Kulkuriin voivat osallistua nykyisin 3.-9. -luokkalaiset. Syksyllä 2017 suomen kielen ja kirjallisuuden kurssille ilmoittautui 12 Pekingin Suomi-koulun oppilasta. Lapset, jotka eivät osallistu Kulkuriin, opiskelevat saman ohjelman mukaisesti ilman etäopettajan palveluita.
1.-2. -luokkalaisten kanssa kurssimateriaalia käydään läpi vapaamuotoisemmin.
Tukea myös opettajille
Pekingin Suomi-koulussa käytetään Kulkurin kirjallisia kurssimateriaaleja ja oppikirjoja. Kokeet ja etätehtävät kulkevat sähköpostin liitteinä Suomeen etäopettajalle, joka antaa niistä palautteen.
Myös Suomi-koulun opettajat, joilla ei usein ole opettajan koulutusta, saavat tarvittaessa Kulkurin etäopettajilta tukea ja neuvoja.
Paluu Suomeen helpottuu
Monet perheet asuvat Kiinassa vain muutamia vuosia. Pekingin Suomi-koulun keskeinen toiminta-ajatus on säilyttää oppilaiden valmiudet palata takaisin suomalaiseen kouluun.
“Etäkoulu Kulkurin avulla pystymme hyvin toteuttamaan tätä ajatusta. Suomeen palanneet perheet ovat lähettäneet lämpimät kiitokset juuri tämän vuoksi”, kertoo Pekingin Suomi-koulun puheenjohtaja Tuija Lotti-Karvanen ja jatkaa: “Kulkuri on mahtava juttu!”